Instalare

Instalarea interfetelor presupune conectarea cablului in intrarea CD-changer din spatele unitatii audio.
Unele masini necesita demontarea / extragerea unitatii audio din bord. Aceasta procedura depinde de tipul / modelul masinii. Puteti gasi multe informati si tutoriale pe internet sau la orice service auto. Pt majoritatea masinilor, aceasta operatiune nu dureaza mai mult de 30 de minute.

Diagrama de instalare


NOTA: Cablul de conectare pentru VW si Audi este prevazut cu un fir de masa care trebuie conectat de la un punct de impamantare (ex: carcasa metalica a unitatii audio). SE RECOMANDA FIXAREA PRECISA A ACESTUIA pentru a preveni functionarea necorespunzatoare a dispozitivului.


 

 

Organizarea mp3-urilor pe stick USB / card SD

Interfata poate reda doar fisiere In format MP3 (cu bitrates acceptate Intre 30 si 320, cu cat este bitrate-ul mai mare, cu atat calitatea sunetului este mai buna). Aceste fisiere trebuie sa fie organizate pe stick-ul USB In directoare denumite CD01, CD02 etc. Este foarte important sa respectati exact aceasta forma de denumire a directoarelor (atentie - CD trebuie scris cu majuscule). Numarul maxim de directoare pe care aveti voie sa le creati pe stick este limitat de tipul masinii/radioului (ex: pt. VW puteti crea doar 6 directoare - de la CD01 la CD06 - desi multe radio-uri pot citi chiar si pana la 12 directoare - vedeti mai jos pentru detalii; pt. mazda 6 puteti creea 10 directoare).

Este recomandat ca Inainte de toate memoria USB sa fie formatata pe FAT32 si de asemenea este recomandat sa utilizati stick-uri USB de calitate. Memoriile de calitate inferioara pot crea probleme de organizare a directoarelor si fisierelor, asta pe langa o rata de transfer scazuta sau variabila, ceea ce evident ar putea duce la Intreruperi In timpul ascultarii.

Calitatea sunetului depinde si de bitrate-ul fisierului mp3, asa ca este recomandat sa puneti pe disc fisiere cu bitrate cat mai mare daca doriti un sunet de calitate.

Numarul maxim de fisiere mp3 pe care le puteti pune In directoarele create este limitat doar de capacitatea de stocare a stick-ului USB, dar unitatea va putea afisa maxim 99 de fisiere din fiecare director.

 

Utilizarea interfetei